Nieoficjalne forum Joanny Trzepiecińskiej!
Administrator
Jakie są wasze ulubione filmy.
Mnie ostatnio zauroczył film "Lawendowe Wzgórze".
Film jest ciepły, bez świńskich scen i dominuje tam gra gestów...
Opowiada o dwóch starszych siostrach (Maggie Smith, Judi Dench), które wiodą spokojne życie w Kornwalii...
Jest rok 1936, siostry na brzegu morza znajdują nieprzytomnego Polaka...
Na początku nie mogą się z nim porozumieć...Z biegem czasu okazuje się, że Andrea (tak ma na imię) jest utalentowanym skrzypkiem. Przyjaźń, którą daży go Ursula (Judi Dench) przeradza się stopniowo w miłość...
Niestety chłopak nie odwzajemnia uczuć i ze znaną malarką ucieka do Londynu...
Innym moim ulubionym filmem jest też Gosford Park opowiadający o świecie burżuazji oraz służby...
Ja oglądałem kiedyś piękny film, dokładnie tytułu nie pamiętam, ale tak raczej "Lazurowe wybrzeże", aczkolwiek opowiada o życiu dzieci na bezludnej wyspie, po rozbiciu statku. Pozostali na wyspie tylko z pijakiem, po jakimś czasie opiekun umiera, dzieci dorastają. Dziewczyna rodzi dziecko, a później podczas zbierania bananów ta dziewczyna i dziecko za bardzo oddaliły się od brzegu łódką, wtedy chłopak przypłynął i stratował wiosłami rekiny. Płynęli sobie, aż dziecko zjadło pewne owoce, które do nich przydryfowały i zapadło w sen (coś w stylu śpiączki), rodzice, nie mając już większego sensu życia, też zjedli, no i Happy End.
Także lubię Titanica, którego opisywać chyba nie trzeba.
Administrator
A ja mam propozycję.
Mianowicie, piszcze tu o ciekawych filmach, które mają być w najbliższym czasie w TV.
Ja wyczytałam, że 31 kwietnia na Zone Europa będzie leciał "Pokój z widokiem".
Już dawno chciałam go zobaczyć, ze względu na Maggie Smith, ale nie było go w wypożyczalni, a jak na Polsacie leciał, to przegapiłam.
Tutaj opis:
Romantyczna historia opowiadająca o tarapatach sercowych młodej kobiety. Lucy Honeychurch - dziewczyna z dobrego domu, odbywa pierwszą w życiu podróż do Włoch, czyni to w towarzystwie starszej kuzynki - Charlotty. Splot wydarzeń sprawia, że z młodej, niedoświadczonej dziewczyny Lucy staje się w pełni dojrzałą kobietą, świadomą swoich uczuć kobietą. Fakt, iż wraz z przystojnym Georgem jest świadkiem morderstwa zmienia tok wydarzeń. Dziewczyna zakochuje się w nim. Czujnej Charlottcie nie podoba się towarzystwo młodego mężczyzny, postanawia więc zabrać podopieczną z powrotem do Anglii. Po powrocie Lucy zostaje nakłoniona przez matkę i brata do przyjęcia oświadczyn Cecila - młodego, kulturalnego człowieka. Wydawać by się mogło, że Lucy powinna być szczęśliwa, tak jednak nie jest. Sytuacje dodatkowo komplikuje fakt, że George wraz z ojcem przeprowadza się do sąsiedztwa dziewczyny. Wtedy to Lucy uświadamia sobie jakim uczuciem darzy Georga...
A i jak ktoś nie obejrzy w poniedziałek, będzie powtórka 1 kwietnia o 15 45.
Zapomniałam dodać, że Maggie Smith dostała za ten film nominację Oscara oraz nagrodę BAFTA.
A film dostał 3 oscary.
Administrator
Kurczę! Chciałam obejrzeć Iris, a nie obejrzałam!
A za niedługo na HBO ma lecieć ''Sezon na misia''.
Akacja: Ha! Widziałam! Film niskich lotów, ale można się pośmiać, zwłaszcza z Eddiego Murphiego.
Użytkownik
"Bon Voyage"
"Warszawa"
"Daleko od Okna"
"Malena"
"Historie Milosne"
"Lejdis"
Użytkownik
JustynkaDJ napisał:
"Lejdis"
Hah, nawet mi nie mów. Uśmiałam się jak nigdy. Serce konia rlz xD
Nawet nie wiem, ile razy oglądałam już "Skreka" i "Epokę lodowcową", więc chyba sobie odpuszczę. "Mój chłopak się żeni" też już widziałam i wystarczy, ale za to mam zamiar obejrzeć "Bruce'a Wszechmogącego".
Użytkownik
"Sztukę Kochania' dopisuję, bo mi się podobała.
i 'Gwiezdny pył'
Użytkownik
"Anioł śmierci" <3